fredag 29 november 2013

Ingen snö i sikte....

...förutom min lilla snöboll som lyser så fint här inne. Gjord i vit keramik, köpt på julmarknad i Herrenberg, Tyskland när vi bodde i grannbyn... Den står framme hela vintern, inte bara till jul!




Skulle vilja ha ett helt gäng såna här. Jag gillar att det blir mönster på väggen runtom. Någon som har vägarna förbi Baden-Wurttemberg innan jul?

söndag 24 november 2013

advent - loppisfynd

Jag gillar loppisar och auktioner, gamla saker, fina för mig, kanske inte för någon annan.
Från helgens loppisbesök fick jag med mig en adventsljusstake. Väl hemma fick jag byta kontakt mot en modernare(?), jordad en. Nu lyser den redan fint i fönstret. Och oj vilka dåliga fönster ser jag då. Fönsterbrädor, foder och sånt har vi tydligen inte haft tid med här... (och inte i något annat rum heller vad jag minns...) Så är det med gamla hus! Det får väl bli vår/sommarprojekt - om vi tar oss förbi annat som står före på listan. Man får helt enkelt vila ögonen på ljusstaken istället!


I lördags plockade vi ned "jullådorna" från vinden. Jag har börjat ställa upp lite stjärnor och några ljusstakar. Nyaste adventsljusstaken från Ica, två år var den, kasserades, för elen fungerade inte riktigt och där var det nog inte bara att byta kontakt heller. Visst blir man förundrad ibland över att en massa gamla saker fortfarande fungerar medan det nya går sönder och måste bytas ut... Som sagt - jag är nöjd med mitt senaste loppisfynd!

måndag 11 november 2013

Mammas och pappas trädgård

Drömmer mig kvar bland sommarens bilder nu när frosten och höstmörkret är här....I juni visade jag några bilder från mina föräldrars trädgård, här kommer några till, men de är tagna lite senare på säsongen. Pionerna blommade tydligen fint, för de fick vara med på många bilder.