onsdag 7 augusti 2013

Vit kladdkaka med bär

Jag visste ju inte riktigt vad jag skulle göra med alla röda vinbär. Några hamnade tillsammans med hallon på denna GODA kaka!
Vit kladdkaka
2 ägg
2 dl socker
100 g smör 
150 g vit choklad, hackas
2,5 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa ägg och socker så det blir vitt och fluffigt.
Smält smöret i en kastrull och rör ned den hackade chokladen och rör till den smält.
Häll ned chokladen i äggsmeten och blanda.
Rör försiktigt med mjöl och vaniljsocker ( det blir en kladdigare kaka när man blandar försiktigt)
Häll smeten i en smord form.
Grädda 15-20 minuter. (kortare tid = kladdigare kaka)
Lägg på hallon (och vinbär!), pudra gärna florsocker över och servera med en klick grädde.




1 kommentar: