fredag 7 februari 2014

kökstankar

Ja nu är det snart dags! Köksrenovering! I lite lightversion kanske, vi byter inte skåpstommar, kakel och luckor, men en hel del nytt blir det.

Först och främst ska den där j-kla LILLA runda diskhon bort. Den har gjort mig galen sedan vi flyttade in. EN ho, som man inte får ned ett dugg i (bakplåtar får man ta med ned i källaren och diska eller så är det vatten på hela golvet), en (från början) snygg träskiva som dock varken tål vatten eller värme och som är inoljad med något MYCKET KLADDIGT som inte går att få bort och som ger bruna kladdiga fläckar på t ex textilier och som inte går att tvätta bort och dessutom har den INGEN KANT och diskhon ligger OVANPÅ skivan vilket gör att det ständigt rinner ned vatten på golvet!!! BLÄ! Nu har vi tröttnat och det kommer in en vanlig gammaldags rostfri diskbänk - en sån som ingen annan köper längre ;). Kanske inte supersnyggt, men funktionabelt!

Sedan ska utbyggnaden av skafferiet bort. Då kommer vi nämligen att få plats hela familjen runt vårt pyttelilla köksbord och ingen måste sitta på änden. Just nu kan man inte dra ut stolar och sitta fyra personer här... Det för med sig att vi måste lägga in nytt golv och tapetsera om lite. Det blir de rutiga tapeterna jag visade tidigare.



Sedan får vi se om det blir fler förändringar. Undulaterna kommer väl inte våga sig ut på flera veckor...de tycker det är superläskigt bara man har bytt gardiner :)
Jag har i alla fall bytt ut några torra julenar mot nya vårblomster i fönstret!


1 kommentar:

  1. Vad härligt med lite köksrenovering. Den där lilla hon förstår jag inte alls är praktisk. De ska väl egentligen vara en extra salladsho som komplement till en vanlig.
    Bergvärme har vi med, kanoners. En såååå bra investering.

    Kram Teres

    SvaraRadera